به مناسبت هفته بسیج، جمعی از دانشجویان بسیجی با مهندس حمیدرضا حبیبی، مدیرعامل شرکت برق منطقهای کرمان، دیدار کردند. در این دیدار، مهندس حبیبی ضمن ارائه توضیحاتی در مورد صنعت برق کشور به سوالات دانشجویان پاسخ گفت.
مهندس حبیبی در ابتدا گفت: صنعت برق یک صنعت گسترده است که شامل تولید، انتقال و فوق توزیع میشود. در شرکت برق منطقهای کرمان، ما مسئولیت انتقال و فوق توزیع برق را بر عهده داریم. وی در ادامه توضیح داد که تولید عمده برق کشور از نیروگاههای سیکل ترکیبی تأمین میشود و ظرفیت کل تولید برق کشور به 56 هزار مگاوات میرسد.
وی در پاسخ به سوال دانشجویان در رابطه با خاموشی های اخیر گفت: شبکه برق کشور بهصورت سراسری به هم متصل است و لازم است در هر لحظه تولید و مصرف برق بهطور دقیق بالانس باشد. امسال، به دلیل کاهش بارشها و کاهش ذخایر پشت سدها، با ناترازی تولید و مصرف به میزان 17 هزار مگاوات مواجه شدهایم که این مشکل در برخی ساعات و روزها بوده است.
مهندس حبیبی افزود: هر واحد گازی برای تولید برق، 1 میلیون مترمکعب گاز یا 900 هزار لیتر گازوئیل مصرف میکند و ذخیره 60 هزار لیتری سوخت در نیروگاهها تنها برای مدت 7 روز کافی است.
وی با اشاره به اقتصاد صنعت برق گفت: در حال حاضر، اقتصاد صنعت برق به دلیل پرداخت یارانه به سمت بهره وری حرکت نکرده است و برنامهریزیها بیشتر در جهت تولید برق است، اما اگر به مصرف بهینه توجه نشود، حتی با استفاده از تمام منابع کشور، همچنان مشکل تأمین برق باقی خواهد ماند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای کرمان به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، 210 مگاوات برق از منابع خورشیدی در کشور نصب شده است و 1600 مگاوات دیگر در دست اقدام است.
مهندس حبیبی همچنین به میزان مصرف مشترکین پرداخت و گفت: در حال حاضر تقریبا 24 میلیون مشترک قبض برق زیر 50 هزار تومان دریافت می کنند و اگر کسی طبق الگوی مصرف عمل کند، قبض برق وی 27,900 تومان خواهد بود و تنها درصد کمی از مردم به عنوان مصرفکنندگان پرمصرف شناخته میشوند، برای همین قبض برق بهصورت پلکانی محاسبه میشود.
وی در خصوص پدیده ماینرهای غیرمجاز که بار زیادی بر شبکه برق وارد میکنند، گفت: ما با پدیده ماینرهای غیرمجاز مواجه هستیم و از مردم درخواست کمک داریم و پاداشهایی برای شناسایی و گزارش این ماینرها در نظر گرفته شده است.
مهندس حبیبی بیان داشت: در استان کرمان، 70 درصد برق مصرفی در صنایع و کشاورزی یعنی بخش مولد استفاده میشود و خوشبختانه، مصوبات خوبی در زمینه احداث نیروگاه های خورشیدی برای صنایع و کشاورزان وجود دارد که می توانند استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای کرمان همچنین به برنامههای کاهش مصرف برق در ادارات اشاره کرد: تمام ادارات باید حداقل 30 درصد کاهش مصرف برق داشته باشند و سالیانه 5 درصد از برق مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند.
وی در پایان به دشواریهای موجود در کار انتقال و توزیع برق اشاره کرد و گفت: در استان کرمان، بیش از 10 هزار کیلومتر خط انتقال و فوق توزیع وجود دارد که نگهداری و بازدید این خطوط و تجهیزات زمانبر و پیچیده است .
وی در پایان گفت: از بازدید دانشجویان از تجهیزات صنعت برق استقبال می کنیم و می توانیدبه عنوان سفیران صنعت برق، نقش موثری در زمینه مصرف بهینه برق داشته باشید و همچنین شناسایی ماینرهای غیرمجاز یکی از مواردی است که می توان با صنعت برق همکاری نمایید.