برگزاری جلسه هم‌اندیشی شرکت برق منطقه‌ای کرمان با ائمه جمعه استان با هدف ترویج مصرف بهینه برق و حمایت از پویش ۲۵ درجه

به گزارش روابط عمومی شرکت برق منطقه‌ای کرمان، جلسه‌ای با حضور مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای کرمان، اعضای شورای فرهنگی و دینی شرکت و ائمه جمعه استان کرمان با هدف بررسی وضعیت صنعت برق کشور و استان، تبیین چالش‌های پیش‌رو در حوزه انرژی و دعوت از ائمه جمعه برای همراهی در پویش «25 درجه» برگزار شد.

در این جلسه که به صورت ویدئوکنفرانسی و با حضور ائمه جمعه سراسر استان برگزار شد، مدیرعامل شرکت برق منطقه ای کرمان گزارشی جامع از وضعیت زیرساخت‌های صنعت برق، چالش‌های ناترازی تولید و مصرف، راهکارهای مدیریت بار و نقش مردم و نهادهای فرهنگی در عبور موفق از پیک بار تابستان ارائه داد.

مهندس حمیدرضا حبیبی، هدف اصلی این جلسه را جلب حمایت ائمه جمعه استان در مسیر فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی به مردم برای مصرف بهینه انرژی و پیشگیری از خاموشی‌ها عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه صنعت برق کشور یکی از گسترده‌ترین زیرساخت‌های ملی است، افزود: در کشور حدود ۹۵ هزار مگاوات ظرفیت نصب‌شده نیروگاهی و بیش از یک میلیون کیلومتر خطوط انتقال و توزیع داریم که ۱۰۰ درصد شهرها و ۹۸ درصد روستاها را تحت پوشش قرار داده‌اند. اما علی‌رغم این دستاوردها، ناترازی بین تولید و مصرف انرژی، صنعت برق را با چالش‌هایی جدی روبه‌رو کرده است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای کرمان دو عامل اصلی ناترازی انرژی را در بخش‌های تولید و مصرف دانست و توضیح داد: در بخش تولید، نیازمند سرمایه‌گذاری برای احداث نیروگاه‌های جدید یا بروزرسانی واحدهای موجود هستیم. وی گفت در استان کرمان نیروگاه‌هایی از نوع سیکل ترکیبی در سیرجان، زرند و کهنوج راه‌اندازی شده و استان کرمان با بیش از ۲۳۵ نیروگاه خورشیدی رتبه اول کشور را در حوزه تجدیدپذیرها دارد.

 

وی با اشاره به مشکلات مصرف، گفت: سرانه مصرف انرژی خانگی در ایران ۲.۵ برابر کشورهای مشابه است. این مسئله ریشه در عدم شکل‌گیری زیرساخت فرهنگی مناسب، تعرفه‌های غیرواقعی و استفاده گسترده از تجهیزات کم‌کیفیت و پرمصرف دارد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای کرمان، افزایش استفاده از کولرهای گازی در مناطق خشک کشور را نگران‌کننده دانست و افزود: مناطق خشک مناسب کولر آبی‌اند، اما متأسفانه مردم به‌دلیل تبلیغات، به سمت کولرهای گازی سوق پیدا کرده‌اند.

وی با بیان اینکه رشد مصرف برق سالانه حدود ۸ درصد است، تصریح کرد: برای پاسخ‌گویی به این رشد، نیاز به احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید داریم که هر مگاوات آن حدود ۶۰۰ هزار دلار هزینه دارد. در چنین شرایطی، صرفه‌جویی در مصرف و مشارکت عمومی بهترین راهکار است.

مهندس حبیبی بیان داشت: در استان کرمان یک و نیم میلیون مشترک برق داریم و اگر هر مشترک فقط ۱۰۰ وات مصرف را کاهش دهد، ۱۵۰ مگاوات صرفه‌جویی خواهیم داشت که معادل کل مصرف کشاورزی استان است  و این مسئله نشان‌دهنده نقش حیاتی مردم در تأمین پایداری شبکه برق است.

وی همچنین با اشاره به غیرقابل ذخیره بودن برق گفت: برق باید هم‌زمان با تولید، مصرف شود. در صورت افزایش مصرف لحظه‌ای بیش از تولید، شبکه ممکن است دچار فروپاشی شود. اتفاقی که در برخی کشورهای اروپایی مثل اسپانیا و پرتغال شاهد آن بوده‌ایم.

وی ادامه داد: گرمای زودهنگام امسال که از نیمه فروردین آغاز شد، در کنار انجام تعمیرات سالانه نیروگاه‌ها و کاهش ۴۷ درصدی منابع آبی، فشار مضاعفی به شبکه برق کشور وارد کرده است. خاموشی‌ها در چنین شرایطی دور از انتظار نیست، اما با مدیریت مصرف می‌توان از آن پیشگیری کرد.

در بخش پایانی این نشست، بر اهمیت مشارکت ائمه جمعه در فرهنگ‌سازی تأکید شد و از ایشان درخواست شد که از طریق خطبه‌های نماز جمعه، مردم را به رعایت دمای آسایش در تابستان ترغیب کنند. در این پویش از مردم خواسته شده کولرهای گازی خود را روی ۲۵ درجه و کولرهای آبی را روی دور کند تنظیم کنند تا بار اضافی از دوش شبکه برق برداشته شود. پاسخ به سوالات مطرح‌شده از سوی ائمه جمعه نیز بخش دیگری از این نشست بود .

 

Comments (0)
Add Comment