مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان کرمان با اشاره به ساخت و راه اندازی نیروگاه های متعدد پس از پیروزی انقلاب اسلامی تصریح کرد: در سال ۵۷ در استان ۲۰۶ مگاوات ظرفیت نیروگاهی نصب شده موجود بود که این عدد در حال حاضر به سه هزار و ۸۴۲ مگاوات رسیده است.
مهندس حمیدرضا حبیبی اظهار داشت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی یک هزار و ۱۸۹ کیلومتر مدار طول خطوط فوق توزیع در استان کرمان داشتیم که پس از انقلاب به بیش از چهار هزار و ۷۸۳ کیلومتر مدار رسید و طی همین مدت چهار هزار و ۷۷ کیلومتر خطوط انتقال در استان ایجاد شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ساخت یک هزار مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی در استان در حال انجام است و ۲۴ مگاوات نیروگاه کوچک نیز در حال نصب است.
مهندس حبیبی تاکید کرد: مصرف برق استان ۲هزار و ۷۰۰ مگاوات است و ظرفیت عملی تولید برق در کرمان به حدود سه هزار مگاوات رسیده که نیازهای استان به طور کامل پوشش داده می شود.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان کرمان با اشاره به ظرفیت جدید برق خورشیدی در این استان افزود: تاکنون ۴۶ مگاوات برق خورشیدی در استان وارد مدار شده است و ۲۷ مگاوات نیز در دست انجام داریم که با توجه به کمبود سوخت های فسیلی، در تامین برق نقش مهمی دارد.
وی با اشاره به افزایش ظرفیت نیروگاهی در استان کرمان گفت: ۲ نیروگاه بزرگ یکی در شهرستان زرند با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات و نیروگاه دوم توسط شرکت فولاد بوتیا در کرمان با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات قابلیت های جدیدی هستند که در آینده نزدیک به وارد مدار خواهند شد.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان کرمان گفت: تا سال ۵۷ تعداد ۱۴۶ روستا در این استان برقدار شده بود، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تا پایان دی امسال پنج هزار و ۲۳۷ روستا به شبکه برق سراسری وصل شده که شاهد رشد ۳۵ برابری در تعداد روستاهای برقدار استان هستیم.
مهندس حبیبی افزود: همچنین در حال حاضر تعداد ۲۴۰ هزار و ۸۷۵ خانوار روستایی در شمال و جنوب استان کرمان برق رسانی شده اند و رتبه اول برق رسانی به روستاهای بالای ۱۰ خانوار را داریم.
وی بیان کرد: در پویش الف – ب – ایران در ۳۰ دی با دستور وزیر نیرو، ۱۱ روستا با ۱۲۸ خانوار با اعتبار حدود ۳۰ میلیارد ریال به شبکه برق کشور وصل شدند.
حبیبی تصریح کرد: ۴۱.۹ درصد برق مصرفی استان کرمان در بخش صنعتی، ۲۵ درصد در بخش خانگی، ۲۴.۴ درصد در بخش کشاورزی و مابقی مصارف تجاری و عمومی روشنایی است و ۲۲ مصرف کننده بزرگ برق استان از طریق شبکههای توزیع که بالغ بر ۸۰۰ مگاوات مصرف دارند.
آغاز عملیات اجرایی چهار پروژه برق منطقه ای کرمان در دهه فجر
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان کرمان با اشاره به فرا رسیدن ایام دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: عملیات اجرایی چهار پروژه انتقال برق با اعتبار ۲۳۹ میلیارد و ۷۱۴ میلیون تومان در این استان آغاز می شود.
وی افزود: در همین راستا خط عملیات اجرایی انتقال هوایی ۱۳۲ کیلووات منوجان به نودژ، به طول ۴۰ کیلومتر و با اعتبار ۲۱۴ میلیارد و ۹۷۶ میلیون تومان آغاز می شود.
حبیبی اظهار داشت: احداث پست ۲۳۰ کیلو ولت نودژ به ظرفیت ۶۰ مگا ولت آمپر، احداث خط ۲۳۰ کیلوولتی اختیار آباد کرمان و احداث خطوط ۲۳۰ کیلوولت نیروگاه های زرند به طول ۵.۴ کیلومتر از دیگر طرح های مورد نظر است که در دهه فجر کلنگ زنی خواهند شد.