برگزاری نشست هم اندیشی بار صنایع فولادی منطقه جنوب شرق برای سال 1404

نشست هم‌اندیشی بار صنایع فولادی منطقه جنوب شرق کشور با حضور دکتر اسدی معاون برنامه ریزی و اقتصادی شرکت توانیر، دکتر مقیم زاده مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق کشور، مهندس سید زمان حسینی مشاور مدیرعامل توانیر و مجری طرح نیروگاهی صنایع، مدیران عامل شرکت های برق منطقه ای کرمان، یزد، هرمزگان و فارس و نمایندگان صنایع فولادی جنوب شرق در محل سالن اجتماعات شرکت صنعتی و معدنی گل گهر سیرجان برگزار گردید.

در این جلسه ابتدا مهندس حبیبی مدیرعامل شرکت برق منطقه ای کرمان، ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان در این نشست از همکاری صنایع در مدیریت بار برای گذر از اوج مصرف تابستان تقدیر کرد و گفت: همکاری و تعامل بسیار خوبی بین صنایع و صنعت برق، چه در احداث نیروگاه و چه در زمینه تأسیسات شبکه انتقال و فوق توزیع بوده و این تعامل همچنان ادامه دارد و امیدواریم که این هم اندیشی در برنامه ریزی ها و هماهنگی بیشتر برای ادامه کار مؤثر باشد تا بتوانیم برنامه ها را خصوصاً در ایام پیک بار بهتر پیش ببریم.

در ادامه دکتر مقیم زاده مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق کشور طی سخنانی اظهار داشت: مأموریت این شرکت حفظ پایداری شبکه است و اگر شبکه نداشته باشیم انرژی نخواهد بود و ما همه این تمهیدات به کار می بریم که شبکه پا برجا باشد و گرنه با مشکلات و بحران مواجه می شویم .

وی گفت: تابستان امسال تقاضا به 80هزار مگاوات رسید در حالی که ما با کمبود 10 تا 11 هزار مگاوات مواجه بودیم و ناترازی در تولید و مصرف بود و بایستی در شبکه تعادل برقرار می کردیم  از این رو از همه تعرفه ها اعم از خانگی، تجاری، کشاورزی و صنعتی استفاده کردیم تا بخشی از کمبود و ناترازی را پوشش دهیم.

دکتر مقیم زاده  افزود: در صنایع سعی کردیم تا حدی که امکان دارد کمتر محدودیت بار داشته باشیم و طبق برنامه ای که با وزارت صمت داشتیم در دو مرحله هشدار و اضطراری سهمیه برای صنایع تعیین و عمل می شد.

وی اظهار داشت: شبکه شرایط دینامیک دارد و هر لحظه امکان اتفاق دارد لذا  باید سعی کنیم جلو اتفاقات شبکه را بگیریم.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق کشور بیان داشت: آنچه در این فصل و الان مهم است بحث سوخت رسانی به نیروگاه ها است که به دلیل محدودیت در تأمین سوخت از سوی شرکت گاز  و تصمیم دولت مبنی بر عدم استفاده از مازوت در نیروگاه ها بایستی محدودیت ها را ایجاد نماییم که فعلاً از بخش خانگی، تجاری و کشاورزی شروع کردیم و احتمالا صنایع هم بایستی همکاری نمایند . امیدواریم تمهیداتی که در وزارت نفت برای تهیه سوخت نیروگاه اتخاذ شده زودتر عملیاتی گردد تا محدودیت ها و خاموشی ها  افزایش نیابد.

در ادامه دکتر اسدی معاون برنامه ریزی توانیر نیز ضمن تشکر از میزبانی و همکاری مجموعه گل گهر برخی اقدامات این شرکت به عنوان مسئولیت اجتماعی را قابل تقدیر دانست و افزود: هدف از برگزاری این جلسه و هم اندیشی، رسیدن به راهکارهایی برای بهبود وضعیت است.

وی گفت: صنعت زیر بنایی برق هم مانند همه صنایع مستلزم هزینه های زیادی است که از برخی صنایع کمتر نمی باشد و ما برای حفظ شبکه مجبوریم از همه پتانسیل ها بهره ببریم. دکتر اسدی گفت: بعد از پیک بار تابستان امسال بلافاصله طرح 14 مگاپروژه  تهیه و جهت اجرا به شرکت های تابعه توانیر ابلاغ گردید که تا قبل از تابستان 1404 این برنامه ها که در 14 طرح از جمله توسعه تأسیسات، مدیریت مصرف، تبادل انرژی، احداث نیروگاه تجدید پذیر، برنامه تولید، در صنایع  ادارات و بخش کشاورزی اجرا شوند.

وی اظهار داشت: اگر تابستان آینده رشد 8 درصدی داشته باشیم و یا میانگین 4 تا 5 درصد رشد اتفاق بیفتد باید حداقل 6هزار مگاوات تولید اضافه کنیم و 3 هزار مگاوات هم از طریق نیروگاه خصوصی و بخش صنایع محقق گردد. دکتر اسدی تأکید داشت بر اساس قانون مانع زدایی از صنعت برق برای ماده 4 این قانون در حوزه تجدید پذیر بیشتر توجه کنیم و برای ماده 16 آن نیز در حال پیگیری هستیم و هر بخشی که بتواند هر واحدی با هر مدل تولیدی تا قبل از پیک بار تابستان آینده اضافه کند شرکت توانیر به او کمک می کند.

معاون برنامه ریزی توانیر اظهار داشت :بر اساس ماده 5 نیز ادارات باید برای خودشان نیروگاه خورشیدی احداث نمایند که توانیر این کار را از شرکت های تابعه خود آغاز نموده است و بخش کشاورزی نیز اگر 80 درصد مصرف خود را از طریق احداث نیروگاه های خورشیدی تأمین کنند از معافیت در محدودیت ها برخوردار می شوند و همچنین اگر صنعتی به هر میزان مصرف خود را بهینه نماید به همان میزان از محدودیت معاف می شود. وی  ضمن دعوت از سرمایه گذاران جهت احداث نیروگاه اظهار داشت صنایع در هر جا که نیروگاه بزنند می توانند به تابلو آزاد بیایند. در این نشست نمایندگان صنایع حاضر در جلسه از جمله چادرملو از یزد، مس رفسنجان، فولاد غدیر فارس، فولاد مشیز بردسیر، توسعه آهن و فولاد گل گهر، جهان فولاد سیرجان، گهر انرژی فولاد بافت و فولاد کیش هرمزگان  در ارتباط با محدودیت های اعمال شده برای صنایع در تابستان و مشکلاتی که برای آن ها بوجود می آید و همچنین درخواست های خود در خصوص نحوه احداث نیروگاه اعم از تجدیدپذیر و گازی و خرید از بازار و سایر مسایل مطرح کردند که دکتر اسدی و دکتر مقیم زاده پاسخ های لازم را ارائه نمودند .

بازدید از نیروگاه 500 مگاواتی سیکل ترکیبی گهر انرژی، پست در حال احداث 400 کیلو ولت گهر انرژی، شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر، شرکت جهان فولاد سیرجان، معدن سنگ آهن گل گهر از دیگر برنامه های سفر یک روزه این هیئت به سیرجان بود .

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.