مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقهای کرمان در دیدار مدیران صنعت برق استان با استاندار کرمان، با ارائه آمار و توضیحاتی درباره وضعیت شبکه برق، عملکرد و پروژه های حیاتی انجام شده صنعت برق کرمان را از کممشکلترین استان های کشور معرفی کرد و به رتبه نخست آن در تولید برق خورشیدی اشاره کرد.
مهندس حمیدرضا حبیبی، در این دیدار گفت: کرمان به عنوان بزرگترین استان از نظر شبکه برق، کممشکلترین استان کشور است.
وی افزود: طول خطوط شبکه برق استان 9 هزار و 290 کیلومتر مدار است و 130 ایستگاه انتقال و فوق توزیع با ظرفیتی معادل 19 هزار و 184 مگاولتآمپر در حال بهرهبرداری است.
وی با اشاره به توان نیروگاههای استان، خاطرنشان کرد: ظرفیت اسمی نیروگاههای کرمان 4 هزار و 580 مگاوات است که ظرفیت عملی آن به 3 هزار و 671 مگاوات میرسد.
مدیرعامل برق منطقهای کرمان ادامه داد: کرمان تولید کننده 6 درصد از برق کشور و مصرف کننده 5.6 درصد برق کشور است و با 1 میلیون و 385 هزار مشترک معادل 3.4 درصد مشترکین برق در استان کرمان هستند.
حبیبی تاکید کرد: استان کرمان رتبه اول تولید برق نیروگاههای خورشیدی در کشور را دارد. در حال حاضر 37 نیروگاه خورشیدی با ظرفیت 1624 مگاوات در دست احداث است و مجموع ظرفیت نیروگاههای خورشیدی انشعابی و غیرانشعابی در حال بهرهبرداری به 189مگاوات میرسد.
وی با بیان اینکه بخش عمده انرژی استان در حوزه صنعت و سپس کشاورزی مصرف میشود، گفت: بیشترین شرکتهای انرژیبر در حوزههای صنعتی و معدنی هستند و سهمیهبندی مدیریت برق صنایع توسط وزارت صمت اعلام و اعمال میشود.
حبیبی به پروژههای حیاتی و صنعت برق منطقه ای کرمان اشاره کرد و گفت: احداث خط و پست 230 کیلوولت «میان دران» در شهرستان جازموریان، احداث خط و پست 132 کیلوولت میانچیل، توسعه دوفیدر خط نودژ در پست منوجان 2 و افزایش ظرفیت در پستهای عنبرآباد، توکلآباد، زنگیآباد و کرمان 1 از جمله پروژههای کلیدی هستند که نقش مهمی در پایداری و بهبود شبکه برق استان دارند و در تلاشیم این پروژه ها زودتر آماده و به بهره برداری برسند.
وی با اشاره به وضعیت تولید برق در فصل زمستان گفت: نیروگاه های کشور و استان با تمام ظرفیت آمادگی کامل تولید را دارند و فقط به لحاظ تامین سوخت گاز با محدودیت مواجه هستند و در صورتی که سوخت نیروگاه ها کامل تامین گردد خاموشی ها نیز برطرف می شوند.